Oorkaarsen

Behandeling met oorkaarsen

Wist u dat een behandeling met oorkaarsen al heel lang wordt toegepast bij diverse klachten aan het oor. Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. De behandeling werkt diep in op de diep in het oor liggende accupuntuurpunten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan.

Bij SanaDerm werken wij met de oorkaarsen van Biosun.
Dit zijn langwerpige, holle “stokjes” van opgerold katoen. Dit katoen is gedrenkt in pure bijenwas en vermengd met een kruidenmengsel. De kaarsen van Biosun worden zo gerold dat ze precies bovenop uw gehoorgang passen en niet te diep in de gehoorgang gestopt kunnen worden. Het speciale filter vangt het oorsmeer en eventuele bijenwas op.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Bij welke klachten kunnen oorkaarsen verlichting geven?

Oorklachten:
-Doofheid, oorruis, oorsuizingen, oordruk (bijvoorbeeld na zwemmen of vliegen). doorbloedingsproblemen van het oor.
-Tevens worden oorkaarsen gebruikt als pijnloos alternatief voor oorspuiten omdat ze overtollig oorsmeer kunnen losmaken en verwijderen.
-Ziekte van menière (duizelingen, oorsuizen, gehoorverlies)

Verkoudheidsklachten/griepklachten:
-Voorhoofdsholte- en bijholteproblemen of ontstekingen.
-Neusklachten, keelklachten etc.

Diversen:
Hoofdpijn, migraine, druk op het hoofd, slapeloosheid, stress, oververmoeidheid, snurken. De energiecirculatie en coördinatie van de twee hersenhelften wordt gestimuleerd.

Let wel: bovenstaande indicaties gelden alleen als ze door verstoringen/teveel slijm in de holtes worden veroorzaakt. Er zijn veel meer mogelijke oorzaken waardoor de omschreven klachten zouden kunnen ontstaan. Als er na enkele behandelingen met de oorkaarsen geen verschil te bemerken is, is het raadzaam een arts te raadplegen.

Bij SanaDerm werken wij met de oorkaarsen van Biosun.
Dit zijn langwerpige, holle “stokjes” van opgerold katoen. Dit katoen is gedrenkt in pure bijenwas en vermengd met een kruidenmengsel. De kaarsen van Biosun worden zo gerold dat ze precies bovenop uw gehoorgang passen en niet te diep in de gehoorgang gestopt

Oorkaars behandeling
Deze behandeling kunt u apart boeken bij onze schoonheidsspecialiste, maar ook na een pedicure of ontspannende gezicht behandeling. We starten de behandeling altijd eerst met een oorreflexmassage voordat de oorkaars geplaatst wordt. Onze schoonheidsspecialiste blijft tijdens de hele behandeling bij u.

Oorkaars behandeling
35
Inclusief oorreflexmassage

Contra-indicaties van oorkaarsen:
Toepassing van oorkaarsen raden wij af bij een geperforeerd trommelvlies,  een allergische reactie, oorontstekingen als otitis media of externa, mastoïditis, geïmplanteerde gehoorbeentjes  eczeem, schimmelinfecties en bij epilepsie patiënten.

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.