Medisch pedicure

Onze medisch pedicure houdt zich bezig met de verzorging van de huid en de nagels van onze voeten. De medisch pedicure behandelt mensen met “risico” voeten. Voeten die een medisch verhoogd risico hebben ten gevolge van een ziekte zoals diabetes, reuma, neurologische aandoeningen of kanker. Ook andere oorzaken zoals ouderdom en verwaarlozing kunnen ervoor zorgen dat er een verhoogd risico is op complicaties zoals ontstekingen. Afhankelijk van uw klachten voert zij een passende behandeling uit. De specialistische behandelingen zijn gericht op preventie en pijnklachtvermindering.

Diabetes en voetzorg 
Heeft u diabetes mellitus, dan zijn uw voeten extra kwetsbaar. Verzorg uw voeten goed en ga daarnaast regelmatig naar de medisch pedicure. Ook als u geen problemen heeft aan uw voeten. Het preventief behandelen is namelijk één van de belangrijkste taken van de medisch pedicure. Naast de behandeling geeft zij ook adviezen over de dagelijkse verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen. Ook kan zij vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar bijvoorbeeld de huisarts of een specialist.

Reuma en voetzorg
De voeten van reumapatiënten vragen extra zorg. Door de reumatische aandoening zijn ze vaak kwetsbaarder en gevoeliger. Regelmatige behandeling door een medisch pedicure is raadzaam. De medisch pedicure behandelt uw likdoorns, eelt of nagelproblemen. Zij heeft voldoende kennis van reumatische aandoeningen en weet waar ze op moet letten. Er zijn diverse druk regulerende technieken mogelijk, waarbij een locatie drukvrij wordt gemaakt. Denk hierbij aan een orthese, waarbij drukplekken op of tussen de tenen kunnen worden verminderd of voorkomen.

Experts in huidverbetering

Gediplomeerde medisch pedicure
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
23 jaar ervaring
Prijslijst

Spasticiteit en voetzorg
Heeft u spasmen, dan valt de zorg voor uw voeten onder de zogeheten “risico” voeten. Er is een verhoogde kans op complicaties aan de huid en nagels door bijvoorbeeld een afwijkende voetstand.
Bij een afwijkende voetstand heeft u een verhoogd risico op eeltvorming, ingegroeide nagels, likdoorns of wondjes. Ook kunt u last hebben of krijgen van hamer- of klauwtenen. Door gevoelsvermindering kunnen deze voetklachten onopgemerkt blijven. Ook kan het verzorgen van uw voeten moeilijk of niet mogelijk zijn. Het is daarom verstandig om uw voeten regelmatig te laten behandelen door een medisch pedicure.

Ziekte van Parkinson en voetzorg
De ziekte van Parkinson kan negatieve gevolgen hebben op hoe u staat en loopt wat weer gevolgen heeft op de conditie van uw voeten. Door een verminderde voetafwikkeling, worden uw voet(en) op onlogische plaatsen overbelast. Doordat de voeten niet goed kunnen bewegen en afwikkelen, stoten ze gemakkelijk tegen de voorkant van de schoen. Stootnagels, beschadigde nagels en ingroeiende nagels zijn het gevolg.

Dementie en voetzorg
Mensen met dementie zijn vaak aan het lopen of maken veel loopbewegingen zoals schuiven met hun voet(en). Pijn of voetproblemen die ontstaan, worden vervolgens niet bewust gevoeld. Het is dan ook belangrijk dat de (zorg)omgeving goede voetzorg en ook regelmatige voetzorg door een medisch pedicure regelt. Preventief behandelen en controleren van de voeten voorkomt voetproblemen.

Vergoeding behandeling bij een medisch pedicure
Als u diabetes of reumapatiënt bent en naar een medisch pedicure gaat, komt u misschien in aanmerking voor een vergoeding van (een deel van) de behandelingskosten. Informeer van tevoren bij uw zorgverzekeraar of bij uw podotherapeut.

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al uw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.