Cryotherapie

Cryotherapie.
Met cryotherapie bedoelen we het bevriezen van de huid. Cryotherapie kan worden ingezet om goedaardige huidafwijkingen te verwijderen, zonder dat dit veel schade geeft aan de huid.

CryoPen
Bij SanaDerm werken wij met de cryopen. Dit is een speciaal soort pen waar lachgas uit komt. Lachgas is in deze vorm -89 graden en daardoor kan het de huid bevriezen. Doordat de cryopen verschillende maten heeft aan applicators, kan dit worden afgestemd op de grootte van het te behandelen plekje. Doordat de huid bevriest sterft het weefsel op een natuurlijke wijze af. Onder het behandelde weefsel groeit een nieuwe huid. Hierdoor zal het behandelde plekje van de huid afvallen en is de oneffenheid verdwenen.

De voordelen van Cryotherapie

Ideaal voor het verwijderen van storende huidoneffenheden.
Uiterst precies kunnen behandelen zorgt voor minder ongemak.
Geen verdoving nodig en vrijwel pijnloos.
Behandeltijd van maar enkele seconden.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

De behandeling
De behandeling duurt per plekje slechts een aantal seconden. In één sessie kunt u meerdere huidoneffenheden laten behandelen. De huid zal na het behandelen rood kleuren en er kan soms blaarvorming ontstaan. Het behandelde plekje geeft een branderig/prikkelend gevoel. Na de behandeling treed er meestal na enkele dagen korstvorming op. De huid moet gaan genezen, dit duurt bij een normale wondgenezing meestal 2 weken.
Na de behandeling is het belangrijk dat er niet wordt gekrabd aan de behandelde plekjes. Daarnaast moet u oppassen met bijtende of irriterende stoffen. Verder kunt u gewoon uw dagelijkse bezigheden oppakken. Afhankelijk van de diepte en grootte van de te behandelen indicaties zult u 1 of meerdere behandelingen nodig hebben. Na ongeveer 2 weken kan een plekje indien nodig opnieuw behandeld worden. Kleine verheven huidafwijkingen zijn vaak met 1 behandeling weg. Dieper gelegen plekjes hebben vaak 2 tot 3 behandelingen nodig. Voetwratjes zijn het lastigst te behandelen en moeten soms 3 tot 4 keer behandeld worden.

Wat kunnen wij behandelen met de Cryopen
Ouderdomswratjes
Steelwratjes (Fibromen)
Goedaardige bloedvatgezwelletjes (Angiomen)
Ouderdomsvlekken
Zonbeschadiging
Moedervlekken (goedaardige)
Wratjes
Voetwratten (eventueel in combinatie met pedicure)
Actinische keratose
Bindweefselbobbeltjes

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.