Voor- en nabehandelingen bij liposuctie

Een operatie, hoe groot of klein ook, heeft altijd invloed op ons lichaam. Bij SanaDerm bieden wij voor verschillende medische ingrepen voor- en nabehandelingen om resultaat en herstel van de ingreep te bevorderen.

Voorbehandelingen Algemeen
De kwaliteit van ons huidweefsel is van zeer grote invloed op ons genezingsproces. Met name de kwaliteit van ons bindweefsel is erg belangrijk. Door het creëren van een sterkere en stevigere huid zullen wondjes van ingrepen sneller herstellen. Een goede voorbereiding is het halve werk wanneer het om een geslaagde ingreep gaat. Hiervoor biedt SanaDerm een gepersonaliseerd behandelplan met behulp van LPG® Endermologie . Bijwerkingen en complicaties worden zo geminimaliseerd terwijl de kansen op een soepele en geslaagde ingreep juist gemaximaliseerd worden.

 

Voorbehandelingen bij liposuctie
Bij liposuctie wordt het onderhuids vetweefsel verwijderd. Naast dat de goede kwaliteit van de huid voor het herstel belangrijk is voor herstel zijn er ook nog andere weefsels die van invloed zijn op de behandeling. Zo komen er in het vetweefsel vaak samenklonteringen voor. Samengeklonterd vetweefsel is moeilijker te verwijderen, omdat dit minder goed door de canule zal gaan. Dit maakt dat de behandeling pijnlijker kan zijn en minder goed resultaat kan geven. Door middel van LPG endermologie kan het onderhuids vetweefsel soepeler gemaakt worden. Daarnaast stimuleert LPG endermologie ook de kwaliteit van de vaatwanden in de huid. Des te sterker deze vaatwandjes zijn des te minder snel ze kapot zullen gaan en sneller ze zullen herstellen. Dit resulteert in mindere vorming van blauwe plekken en bloeduitstortingen.

Zeker wanneer liposuctie wordt uitgevoerd bij lipoedeem is er vaak sprake van meer vocht in het weefsel. Dit vocht zorgt vaak voor meer spanning op de huid. Vocht kan zorgen voor een verminderde wondgenezing. Door middel van lymfedrainage kan het vocht voorafgaand aan de operatie worden verminderd. Bij SanaDerm voeren wij lymfedranaige ook uit door middel van LPG® endermologie.

Voorbehandeling bij borstreconstructies
Borstreconstructies zijn operaties waarbij er vaak nieuwe weefsel op de plaats van de borst wordt geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een borstkanker traject. Het nieuwe weefsel kan bijvoorbeeld een prothese zijn, maar ook kan lipofilling worden toegepast. Vaak moet voorafgaan aan deze behandeling de huid van de borst worden opgerekt zodat het nieuwe weefsel eronder past. Door het toepassen van LPG Endermologie kan de huid soepeler worden. Hierdoor zijn de expanders vaak een stuk minder gevoelig en soms helemaal niet meer nodig. Ook eventuele littekens die aanwezig zijn kunnen hierdoor minder strak worden. Naast het feit dat dit zorgt voor een betere bewegingsvrijheid, zorgt dit ook dat er tijdens de operatie minder last is van littekenweefsel wat in de weg zit doordat dit bijvoorbeeld verkleefd is.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeuten
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in lipomassage
22 jaar ervaring
Contact opnemen

Nabehandelingen
Na een medische ingreep ontstaat er vaak oedeem vorming. Hoewel er een reden is dat er vocht rondom wondjes ontstaat kan het lang ophopen van vocht zorgen voor een minder snelle genezing. Door het lymfevatenstelsel te stimuleren voert het lichaam het vocht sneller af. Dit is ook goed voor het afvoeren van afvalstoffen van het behandelde gebied. Ook kan het zorgen voor vermindering van blauwe plekken die eventueel na een medische ingreep zijn ontstaan.

Bij SanaDerm werken wij onder andere met LPG endermologie om het lymfevatenstelsel te stimuleren

Littekens van een medische ingreep kunnen gaan verkleven. Met name bij buikoperaties, zoals een keizersnede of buikwandcorrectie is er vaak verkleving van het litteken te zien. Door snel te starten met littekentherapie kan er worden gezorgd dat een litteken minder zal gaan verkleven en wordt het genezingsproces bevorderd. Dit resulteert vaak in een minder strak aanvoelend en cosmetisch mooier litteken. Bij SanaDerm werken wij onder andere met LPG endermologie om littekens na medische ingrepen te verbeteren.

In latere stadia na een ingreep kan LPG Endermologie zorgen voor een cosmetisch mooier resultaat. Zo kan het bij liposuctie helpen om het onderhuids vetweefsel beter te verdelen onder de huid. Hierdoor ontstaat een gladdere huid, naast het feit dat harde bobbeltjes hiermee kunnen verminderen. De huid kan een mooier uiterlijk krijgen door dat de doorbloeding wordt gestimuleerd. Daarnaast zorgt LPG Endermologie voor de aanmaak van collageen en elastine vezels wat de huid sterker en elastischer maakt.

Kosteloos en vrijblijvend intakegesprek.
Ondergaat u binnenkort een medische ingreep ? Dan adviseren wij u om voor de ingreep een afspraak te maken bij SanaDerm voor een kosteloos en vrijblijvend intakegesprek. Tijdens dit gesprek kunnen wij samen met u een behandelplan opstellen en kunnen wij als dat gewenst is meerdere afspraken inplannen zodat u verzekerd bent van een behandeling na uw ingreep.

Vrijblijvend intakegesprek voor liposuctie of lipofilling.
Bij SanaDerm werken wij samen met Dokter Jonathan Kadouch van Resculp clinic uit Amsterdam. Bij Resculp clinic kunt u terecht voor volume- en contourherstel met lipofilling en liposuctie. De voornaamste medische reden voor liposuctie is de behandeling van lipoedeem. Tijdens het intakegesprek met Dokter Jonathan Kadouch wordt ruim de tijd genomen om uitleg te geven over de aandoening, de behandeling, de bijwerkingen, het natraject en het resultaat, zodat u optimaal bent geïnformeerd.

Klik hier om te kijken welke dagen Dokter Jonathan Kadouch aanwezig is bij SanaDerm. 

Vergoeding
lymfedrainage kan (deels) worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw eigen polisvoorwaarden.
Vergoeding zorgverzekering Oedeemtherapie

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.