Huidveroudering

Wat is huidveroudering
Huidveroudering (aging) is iets waar we helaas allemaal mee te maken krijgen. Niet alleen rimpels en kraaienpootjes zorgen ervoor dat de huid ouder lijkt, maar ook pigmentvlekken, verslapping, roodheid, ouderdomsvlekken en andere oneffenheden kunnen de huid een vermoeid en oud uiterlijk geven. Bij SanaDerm hebben wij meerdere behandelingen voor huidverjonging.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Waardoor ontstaat veroudering?
Er zijn veel verschillende oorzaken die de huid er oud uit laten zien. Ten eerste neemt de hoeveelheid collageen in onze huid af naarmate we ouder worden. Ons bindweefsel is opgebouwd uit collageenvezels die de huid sterk en stevig houden. Een vermindering van de hoeveelheid collageen zorgt dus voor verslapping in de huid.

Ook vermindert naast collageen de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid. Hyaluronzuur is onze belangrijkste vochtbindende factor in de huid. Bij vermindering van hyaluronzuur kunnen er de zogenoemde droogtelijntjes makkelijk ontstaan. Hyaluronzuur speelt daarnaast een belangrijke rol in de communicatie tussen onze huidcellen en in onze barrièrefunctie van de huid. Bij afname van hyaluron kunnen cellen minder goed communiceren en daardoor kan bijvoorbeeld de pigmenthuishouding verslechteren en kan er snel irritatie in de huid ontstaan. Dit kan vervolgens weer leiden tot roodheid, vlekjes en een overgevoelige huid.

Ook kan cortisol leiden tot veroudering van de huid. Cortisol is het zogenaamd ‘stress’ hormoon. Naast dat dit hormoon veel invloed heeft op ons lichaam, kan cortisol in de huid ook zorgen voor een ‘gestressde’ huid. Dit zorgt er vaak voor dat de huid er moe uit ziet. Leeftijd, leefstijl en genen spelen natuurlijk een belangrijke rol in hoe de huid eruit ziet.

Wat kan er aan worden gedaan?
Er zijn verschillende behandelmogelijkheden voor huidveroudering bij SanaDerm. Afhankelijk van wat de voornaamste problemen en/of oorzaken zijn kunnen behandelingen worden aangepast.

Microneedling
Microneedling is een behandeling die bij veel verschillende huidproblemen kan worden ingezet, zo ook bij anti-aging. Klik hier om meer te lezen over Microneedling

Resurfacing behandelingen
Naast Microneedling zijn er ook andere behandelingen die de huid kunnen verbeteren op het gebied van anti-aging. pHformula heeft een speciale lijn hiervoor ontwikkeld. Door het werken met verschillende zuren zoals amandelzuur, pyruvic acid en retinol wordt de collageen productie gestimuleerd. De resurfacing behandeling zijn zeer effectief en zorgen voor algehele verbetering van de huid. De behandelingen worden ondersteund met producten voor thuisgebruik. De resurfacing behandelingen worden over het algemeen in kuurverband gedaan. Onze huidtherapeut kan voor u een behandelplan op maat maken.

TCA Touch
De TCA Touch behandeling is een behandeling die zich specifiek richt op zogeheten photo-aging. Hiermee bedoelen we huidveroudering die met name is ontstaan door zonlicht. Dit uit zich vooral in pigmentvlekjes en fijne lijntjes. De behandeling zorgt voor een direct liftend effect, stimuleert celvernieuwing en heeft een verhelderend effect.  De TCA Touch is een medische resurfacing behandeling. Hij is geïnspireerd op de TCA-peeling. Een ‘echte’ TCA peeling is een vrij heftige chemische peeling die veel bij anti-aging wordt ingezet. Het nadeel hiervan is, is dat de huid hier vaak vrij heftig op reageert en er een vrij lange herstelperiode is. De TCA Touch behandeling heeft door het speciale delivery system van pHformula een veel kortere hersteltijd, terwijl het effect van de behandeling vrijwel gelijk is. Wij raden aan de TCA Touch behandeling thuis te ondersteunen met het speciale Synergy serum. Deze bevat actieve werkstoffen die de behandeling thuis nog extra ondersteunen en daardoor wordt de behandeling effectiever.

Vergoeding
Maak een afspraak voor een vrijblijvend intake gesprek bij Jorinde. Tijdens dit gesprek maken wij een passend behandelplan. Aan de hand hiervan kunnen wij een prijsopgave doen. Onze huidtherapeut is BIG geregistreerd eventuele vergoeding van de behandeling is afhankelijk van de polisvoorwaarden van jouw ziektekostenverzekering.

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.

    What do you want to do ?

    New mail