Lipoedeem

Hoe herken jij lipoedeem.
Lipoedeem symptomen zijn moeilijk te herkennen. In veel gevallen lopen mensen al jaren rond met vermoeide benen en merken zij dat hun huid harder gaat aanvoelen en sneller ongelijke vormen gaat aannemen op plekken zoals heupen, benen en armen. In de meeste gevallen herkennen wij lipoedeem vooral door overtollig vet en de afwijkende verdeling van het vet. Deze vetverdeling vindt meestal plaats vanaf de heupen en dijen. Hierdoor ontstaat er een disproportie tussen de onderste ledematen en het bovenlichaam. Lipoedeem kan zorgen voor fysieke klachten.

Lipoedeem is moeilijk te herkennen en wordt vaak verward met obesitas of cellulite. Bij lipoedeem kan het boven en onderlichaam wel met twee of drie kledingmaten verschillen. Lipoedeem is een veel voorkomende aandoening onder zowel mannen als vrouwen over de hele wereld.

Veel mensen die lijden aan lipoedeem merken dat de aanraking van de huid gevoelig is en lopen snel blauwe plekken op. Er is sprake zijn van krachtsverlies in de armen en benen waarbij deze pijnlijk en zwaar aanvoelen. Vaak gaat lipoedeem gepaard met overgewicht, minder goede conditie en vermoeidheidsklachten.

Behandeling
Lipoedeem kan niet worden genezen. U kunt bij onze huidtherapeut terecht voor lpg® endermolgie behandelingen die uw klachten kunnen verminderen. Bij SanaDerm werken wij samen met dr. Jonathan Kadouch van Resculpt clinic; hét expertisecentrum voor vetbehandelingen. U kunt daar terecht voor lipoedeem, liposuctie, lipofilling, borstvergroting, borstverkleining en herstelingrepen: bij ReSculpt Clinic zijn ze expert op het gebied van cosmetisch en medisch geïndiceerd vet verwijderen, of juist het aanvullen van vetweefsel.

Dr. Jonathan Kadouch is op 16 februari aanwezig bij SanaDerm
Wilt u meer informatie over de medische behandelingen bij Resculpt clinic? Tijdens een vrijblijvend consult kunt u met Dr. Jonathan Kadouch bespreken wat de mogelijkheden zijn. Dit consult bedraagt €70,-

Afspraak maken

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.