Couperose behandeling

Couperose Behandeling

Couperose is een huidaandoening waarbij er veel rode vaatjes(kleine bloedvaatjes) in de huid zichtbaar zijn. Het verschil tussen chronische roodheid en couperose is dan ook dat het bij chronische roodheid overwegend een diffuse roodheid in de huid zichtbaar is, terwijl bij couperose de vaatjes meer op de voorgrond liggen. Beide vormen van roodheid kunnen overigens kenmerken van de ander hebben. Bij couperose is er sprake van zichtbare al dan niet gesproken haarvaatjes, met name op de wangen, kin en de neus. Dit ontstaat doordat deze vaatjes zwakke vaatwanden hebben en snel kapot gaan. Ook kan de huid verdund zijn waardoor deze vaatjes meer opvallen.

Hoe ontstaat Couperose?

Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Veel buiten zijn in weer en wind, en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren. Bij couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald. Daarnaast kan roken, zwangerschap, sommige medicatie en een trauma aan de huid couperose verergeren. Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Wat kan er tegen Couperose gedaan worden?

Wij proberen zoveel mogelijk de huid weer te herstellen. De producten van pH formula hebben een speciale lijn tegen chronische roodheid gemaakt. Deze lijn kan zowel bij chronische roodheid als Rosecea -achtige klachten worden ingezet. Door middel van zuren en werkstoffen wordt diep in de huid gewerkt aan huidherstel en cel vernieuwing. Hierdoor wordt de huid sterker en zal de roodheid in het gezicht verminderen.

Vergoeding

Chronische roodheid, Couperose en rosacea kan (deels) worden vergoed door de verzekering. Maak een afspraak op onze website voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Vergoeding
Chronische roodheid, Couperose en rosacea kan (deels) worden vergoed door de verzekering. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek bij onze huidtherapeute

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.