LPG Endermologie medical

Endermologie medical
Bij SanaDerm werken wij met de LPG Alliance voor medische endermologie behandelingen. Dit model van de LPG endermologie apparatuur is naast dat het zeer geschikt is voor cosmetische behandelingen ook specifiek bedoeld voor medische doeleinden. Endermologie is een mechanische bindweefselmassage, die voor zowel het lichaam als het gezicht kan worden gebruikt.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Endermologie en (lip)oedeem
Oedeem betekent vochtophoping (klik hier om meer te lezen over oedeem). Oedeem kan ontstaan als het lymfevatenstelsel beschadigd is. Hierdoor kan er vocht vanuit het lymfestelsel in het weefsel komen en niet goed worden afgevoerd. Het resultaat daarvan zijn vochtophopingen. Een beschadiging aan het lymfestelsel kan ontstaan nadat er bijvoorbeeld lymfeknopen zijn verwijderd of schade na een operatie.

Aandoeningen als veneuze insufficiëntie kunnen ook voor oedeemvorming zorgen, endermologie kan hierbij ondersteuning bieden om de ophopingen te verminderen.

Oedeem
Oedeem kan ook ontstaan na een operatie, zoals bijvoorbeeld een liposuctie behandeling. Endermologie stimuleert de afvoer van het lymfevatenstelsel. Hierdoor kan vocht worden verminderd en wordt deze behandeling ook steeds vaker na bijvoorbeeld een liposuctie of buikwandcorrectie ingezet.

Lipoedeem
Lipoedeem is een huidaandoening waarbij er sprake is van onregelmatige vetzwelling zonder dat mensen daar veel aan kunnen doen (klik hier om meer te lezen over lipoedeem). Endermologie kan helpen om klachten die bij lipoedeem ontstaan zoals pijn, zwelling en cellulite te verlichten. Het gevoel van zware benen kan verminderen en de doorbloeding van de huid kan verbeteren.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
24 jaar ervaring
Contact opnemen

Endermologie en littekens
De massage stimuleert de doorbloeding van de huid waardoor er meer uitwisseling is van voedingsstoffen naar de cellen. Ook worden de afvalstoffen hierdoor beter afgevoerd. Doordat de doorbloeding van het weefsel wordt gestimuleerd kan er ook weer herstructurering van het weefsel ontstaan. Ook wordt door middel van LPG endermologie elastine in het weefsel gestimuleerd, dit zorgt voor meer elasticiteit in het weefsel. Bij littekens is vaak te zien dat de huid minder elastisch is. Veel mensen ervaren bij pijnlijke littekens ook door de LPG endermologie behandeling een pijnstillend effect. De zenuwen in het littekengebied zijn vaak beschadigd, hierdoor kan het weefsel heel gevoelig of juist ‘doods’ aanvoelen. Door middel van LPG endermologie worden ook de zenuwen in het weefsel weer gestimuleerd. Er kan snel na het trauma worden behandeld met LPG endermologie. In het begin is het verstandig om eventueel oedeemvorming rondom het lichaam snel af te voeren. Daarnaast om te voorkomen dat het littekenweefsel gaat groeien en om de het weefsel te versterken. LPG endermologie is ook zeer geschikt voor kleinere of gevoelige gebieden.

Endermologie bij liposuctie en overige operaties.
Als voor- en nabehandeling kan endermologie bij verschillende operaties worden ingezet. Vooral bij liposuctie behandelingen wordt dit geadviseerd. Voorafgaand aan de behandeling maakt endermologie het weefsel soepeler, waardoor het makkelijker te verwijderen is. Ook wordt de huid en de vaatwanden sterker door endermologie. Hierdoor heeft men vaak na de operatie minder last van zwelling en blauwe plekken. Na een liposuctie behandeling is er vaak sprake van zwelling. Doordat het afvoer systeem bij endermologie wordt gestimuleerd zal de zwelling sneller verminderen wat weer een positief effect heeft op het herstelproces. Daarnaast kan het onderliggende vetweefsel beter worden verdeeld en eventuele verslapping van de huid worden verbeterd.

Niet alleen na liposuctie is er natuurlijk sprake van zwelling, dit komt bij bijna elke operatie voor en kan dus na elke operatie worden geadviseerd. Endermologie wordt ook regelmatig ingezet bij bijvoorbeeld borstreconstructies. Vaak moet het borstweefsel voorafgaan aan een reconstructie worden opgerekt. Endermologie kan ervoor zorgen dat het weefsel soepel wordt en sterker. Na een reconstructie is er vaak sprake van littekens die ook kunnen verkleven. Om deze reden kan endermologie om de verklevingen te verminderen ook goed worden ingezet.

Neem contact met ons op en plan een vrijblijvend intakegesprek

Heeft u vragen over de mogelijkheden van onze Endermologie behandelingen? Neem dan contact met ons op of plan een vrijblijvend intakegesprek. U kunt ons telefonisch bereiken op 0229-206422 of direct een afspraak maken via het online contactformulier.

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.