Chronische Roodheid

Chronische Roodheid
Een rode huid kan veel verschillende oorzaken hebben. Roodheid van de huid kan van tijdelijke aard zijn na bijvoorbeeld een intensieve inspanning te hebben geleverd, een irritatie van de huid of verbranding.

Hoewel de ene persoon sneller rood wordt dan de ander, kan bij sommigen deze roodheid ook al ontstaan zonder grote inspanning of is de roodheid gewoon constant aanwezig. Dit is met name zichtbaar op neus en op de wangen. In dit geval kan er gesproken worden van chronische roodheid.

Chronische Roodheid kan verschillende oorzaken hebben. Vaak wordt er gedacht dat men gewoon een gevoelige huid heeft. Hoewel hier een kern van waarheid in zit, is dit niet meestal niet hoofdzakelijk het probleem. Bij Chronische Roodheid is er vaak sprake van een verstoorde huidbarrière. Hierdoor kunnen er snel reacties ontstaan met stoffen van buitenaf. Dit kan zorgen voor een ontstekingsreactie die vervolgens roodheid veroorzaakt. Ook een tekort aan vitamine A kan zorgen voor een rode huid.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Wat kan er aan worden gedaan?
Wij proberen zoveel mogelijk de huid te herstellen. De producten van pHformula hebben een speciale lijn tegen Chronisch Roodheid gemaakt. Deze lijn kan zowel bij Chronische Roodheid als Rosacea achtige klachten worden ingezet. Door middel van zuren en een werkstoffen wordt er diep in de huid gewerkt aan huidherstel en cel vernieuwing. Hierdoor wordt de huid sterker en zal de roodheid in het gezicht verminderen.

Vergoeding
Chronische Roodheid, Couperose en Rosacea kan (deels) worden vergoed door de verzekering. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek bij onze huidtherapeute

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.