Ongewenste haargroei

Indicatie Ongewenste haargroei
Haargroei is een natuurlijk proces. Echter is het vaak zo dat we op bepaalde plekken wel en op andere plekken geen haargroei willen. Dit kan zijn om cosmetische redenen, maar ook kunnen we last hebben van bijvoorbeeld ingegroeide haren die bultjes, irritatie en soms zelfs schade aan de huid veroorzaken. Veel mensen gebruiken technieken om haren tijdelijk te verwijderen. Denk hierbij aan scheren, harsen of epileren. Helaas vermindert dit niet de haargroei en zal deze techniek binnen een korte periode weer moeten worden herhaalt. Ook kunnen deze technieken zorgen voor irritatie van de huid wat erg vervelend kan zijn. Gelukkig zijn er ook technieken waarbij de haargroei definitief verminderd kan worden.

Elektrische epilatie
Bij elektrische epilatie wordt het haarzakje door middel van stroom beschadigd. De behandelaar gaat met een minuscuul naaldje langs het haartje het haarzakje in. Op het moment dat het naaldje in het haarzakje zit, wordt een klein stroomstootje gegeven. Door dit stroomstootje ontstaat er een warmteontwikkeling in het haarzakje waardoor deze beschadigd. De kans is dan heel klein dat er een nieuwe haar terug zal groeien.

Elektrische epilatie is geschikt voor zowel gekleurde als blonde/grijze haren. Aangezien de haren stuk voor stuk worden behandeld, wordt elektrische epilatie met name toegepast bij kleine gebieden of enkele storende haren.

De behandeling wordt over het algemeen niet als zeer pijnlijk ervaren. Na de behandeling kan de huid wat geïrriteerd zijn en rondom de haarzakjes kan wat zwelling ontstaan. Bij SanaDerm werken wij met de Apilus Senior voor deze behandeling.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeuten
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
22 jaar ervaring
Contact opnemen

Ontharen met behulp van de MedioStar laser

Voor het definitief ontharen wordt een behandeling met de laser voor zowel grote als kleinere oppervlakken zeer regelmatig ingezet. Bij de laserbehandeling wordt er door middel van laserlicht een puls afgegeven aan de huid. Deze lichtpuls wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) van de haren en daardoor omgezet naar warmte. Deze warmte dringt door tot aan de haarwortel. Hierdoor ontstaat er een stolling van de eiwitstructuren en wordt de voeding naar de haarwortel stopgezet. Door de beschadiging van de wortel valt de haar uit en groeit de haar niet meer terug.

Laser ontharen is geschikt voor gepigmenteerde haren. Blond, rood en grijs haar kan met een laser niet behandeld worden. In principe kan het gehele lichaam met de laser behandeld worden. Na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen kunt u een definitieve haarvermindering verwachten van 70% tot 90%.

De behandeling wordt meestal als gevoelig ervaren, maar is over het algemeen goed vol te houden. Na de behandeling is de huid licht geïrriteerd en kan er rondom de haarzakjes wat zwelling ontstaan. Bij SanaDerm werken wij met de MeDioStar laser voor laser ontharen. Deze laser is geschikt voor alle huidtypen.

Behandeling
Tijdens een kosteloos en vrijblijvend intake gesprek kunnen onze behandelaars u informeren welke behandeling voor u het meest geschikt is. Ook zal er een behandelplan voor u worden opgesteld.

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.