Lymfoedeemtherapie

Lymfoedeem

Ons lichaam bestaat ongeveer 2/3 uit vocht. Dit zorgt voor allerlei processen in het lichaam zoals het uitwisselen van stoffen of het vervoer van hormonen. Het lymfestelsel zorgt ervoor dat het vochtgehalte van de weefsels in evenwicht blijft.

Lymfoedeem is een medische aandoening waarbij er een teveel aan lymfevocht in het lichaamsweefsel zit als gevolg van een verstoorde aan en afvoer hiervan. Mensen ervaren hierdoor klachten zoals zwelling, een zwaar gevoel, pijn, maar ook kan het huidinfecties en slechtere wondgenezing veroorzaken. Lymfoedeem kunnen we onderscheiden in 2 hoofdgroepen, namelijk primair lymfoedeem en secundair lymfoedeem.

Oorzaken lymfoedeem

Primair lymfoedeem
Bij primair lymfoedeem is er sprake van een aangeboren afwijking van het lymfevatenstelsel. Hierdoor wordt het lymfevocht verminderd afgevoerd. De klachten ontstaan meestal tussen het 18e en 35e levensjaar. Klachten zijn meestal niet erfelijk, maar genetische aanleg blijft wel bestaan.

Secundair lymfoedeem
Bij secundair lymfoedeem is er sprake van oedeemvorming na een bepaalde aanwijsbare oorzaak. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een operatie, liposuctie, plastische chirurgie, tumorgroei, bestraling, trauma, vaatproblemen of medicatiegebruik.

In veel gevallen komt lymfoedeem voor na de behandeling van kanker. Dit komt vaak omdat er lymfeklieren zijn weggehaald of dat deze door bestraling zijn beschadigd waardoor de functie van de klieren is verminderd.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Behandeling

Bij SanaDerm werken wij met het LPG® Endermologieapparaat. Endermologie is een mechanische bindweefselmassage. Deze zetten wij veel in bij cellulite en huidverslapping (verslapping van het bindweefsel), maar het kan ook veel verlichting geven bij lymfoedeem.

Endermologie heeft een positieve invloed op het afvoersysteem van ons lichaam. Hierdoor wordt verminderde afvoer van afvalstoffen tegengegaan. Dit geeft weer een positief effect aan verschillende metabolisme processen in de huid. De benen (en eventueel armen) voelen minder zwaar en vermoeid. Hierdoor kunnen veel cliënten met lymfoedeem beter bewegen en dit leidt weer tot een sterker en gezonder lichaam. Tot slot zorgt het voor een betere doorbloeding, dit verminderd klachten zoals koude voeten (en handen) en heeft een positieve invloed op de huidkwaliteit. Zo hopen wij uw kwaliteit van leven te verbeteren!

Intake LPG Endermologie

Heeft u lymfoedeem en wilt u weten wat LPG Endermologie voor u kan betekenen?
U kunt bij ons een gratis en vrijblijvende intake boeken. Onze huidtherapeut kan u vertellen wat de eventuele mogelijkheden voor u zijn. Voor Endermologie geldt dat er meerdere behandelingen nodig zijn om een gewenst resultaat te behalen. Tijdens het gratis en vrijblijvend consult zal er een passend behandelplan voor u worden opgesteld.

 Vergoeding Lymfoedeem behandeling

Oedeemtherapie kan (deels) vergoed worden door uw verzekering. Dit is wel afhankelijk van uw verzekering en verwijzing. Tijdens een intakegesprek kan dit met u worden besproken.

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.