Vaatafwijking

Vaatafwijkingen

In ons lichaam hebben we een groot bloedvatenstelsel. Dit netwerk van vaatjes verzorgt de bloedcirculatie door ons hele lichaam en regelt de uitwisseling van onder andere zuurstof. In de diepte zijn dit onze grote vaten en naar de huid toe worden deze vaatjes steeds kleiner.

Soms kunnen deze vaatjes kapot gaan of zichtbaar worden in onze huid. Dit kan komen door een trauma zoals stoten, krabben of snijden. In de meeste gevallen herstelt dit vanzelf weer. Het kan echter ook zijn dat de vaatjes zichtbaar blijven in de vorm van vaatlijntjes of ‘vaatbobbeltjes’. Deze kunnen cosmetisch storend zijn. Gelukkig zijn er manieren om deze vaatafwijkingen te verminderen.

Coagulatie

Bij elektrocoagulatie wordt de vaatafwijking door middel van een klein naaldje aangeprikt. Na het aanprikken wordt er een klein stroomstootje gegeven. De klant houd een kleine anode vast of deze wordt ergens tegen de huid vlakbij het te behandelen gebied gelegd. Hierdoor ontstaat er een gesloten stroomkringetje. Door de warmteontwikkeling die hierbij ontstaat stollen de eiwitstructuren in de vaatwand. Hierdoor zal het vaatje vernauwen en dus dichtgaan.

Vaatlaser

Een goede manier om cosmetisch storende vaatjes te behandelen is doormiddel van het laseren van vaatjes. De laser geeft een lichtpuls af die wordt opgenomen door de rode kleur van het bloed. Het licht wordt omgezet in warmte en er ontstaat een stolling van de eiwitstructuren in de vaatwanden. De vaatjes zullen vernauwen waardoor het vaatje dus dicht gaat. Daarnaast gaan deze door de verminderde toevoer van bloed op een andere positie liggen en worden ze minder zichtbaar in de huid. Gemiddeld zijn er 3 behandeling nodig om het optimale resultaat te bereiken.
Bij SanaDerm werken wij met de MeDioStar laser voor het behandelen van vaatafwijkingen.
De vaatlaser is geschikt voor verschillende soorten vaatafwijkingen voor in het gezicht als tot kleine beenvaatjes.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Indicaties

Couperose/Teleangiëctasiëen

Couperose kenmerkt zich door kleine verwijde rode tot blauwe vaatjes in het gelaat. Ze liggen vrij oppervlakkig, vaak is er ook sprake van achtergrond roodheid. Couperose kan verschillende oorzaken hebben zoals erfelijkheid, overmatige zonblootstelling, chronisch gebruik van corticosteroïden in het gezicht, temperatuurschommelingen of alcoholgebruik. Door middel van coagulatie of vaatlasers kunnen de vaatjes worden verminderd.

Rosacea

Rosacea is een niet besmettelijke chronische aandoening van het gezicht. Het kenmerkt zich met name door verkleuring van wangen en neus. Ontstekingsreactie speelt bij rosacea een grote rol en er is geen behandeling die de rosacea volledig zal laten verdwijnen. Een combinatie van behandelingen kan de symptomen verminderen. Met de vaatlaser kan roodheid verminderd worden. Verder is het van belang de huidbariere te verserken. In ernstige gevallen kan de neus rinophyma vertonen. Dit is een verdikking van de neus met vaak veel talgophopingen.

Spider neavi

Ook wel spinnetje genoemd. Dit is een vaatafwijking waarbij in het midden een verwijd vaatje ontstaat met daar aan vast uitlopers van vaatjes. Zo lijkt dit op een spinnetje. Met een vaatlaser of coagulatie kan deze huidafwijking goed worden behandeld.

Cherry angiomen: kersenwratjes

Dit zijn rode goedaardige rode puntjes in de huid, die meestal iets verheven zijn. De naam cherry komt van het feit dat het een klein rood buitje is wat op een kers zou lijken. Deze kunnen op het hele lichaam voorkomen.

Venous Lake

Een Venous lake is een blauwe wegdrukbare papel (bobbeltje). Deze komt vaak voor op de lippen, maar is ook wel is op andere delen van het gezicht zoals de oren te zien.

Poikiloderma van Civette

Dit is een goedaardige huidafwijking wat een combinatie is van pigment en vaatjes. Deze komt vaak voor in de hals. Langdurige zonblootstelling kan een rol spelen in het ontstaan hiervan. De vlekken zijn vaak wat grillig en de structuur van de huid is wat ruwer.

Beenvaatjes

Dit is de kleinste vorm van een spatader en komt vaak voor bij mensen die veel staan of lopen of op een andere manier veel druk op de benen hebben. Hebben een rode tot blauw/paarse kleur

Littekens

De rode verkleuring in een litteken kan eventueel verminderd worden door middel van de vaatlaser.

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Tijdens een gratis en vrijblijvend consult vertelt onze huidtherapeut meer over de behandeling. Daarnaast zal zij uw specifieke situatie bekijken en beoordelen. Aan de hand hiervan zal zij samen met u een behandelplanopstellen en u meer uitleg geven over eventuele nazorg na de behandeling. Uiteraard is er volop gelegenheid voor het stellen van al uw vragen. Bel, of stuur ons een whatsapp bericht voor het maken van de afspraak.

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.