Cryolipolyse

Wat is cryolipolyse?
Cryolipolyse is kort gezegd een behandeling waarbij vetcellen worden bevroren. Door het bevriezen van de vetcellen ontstaat er celdood (apoptrose). Door de celdood wil het lichaam deze ‘dode’ cellen afvoeren en kunnen vetophopingen verminderd worden. Vetcellen sterven af als ze minder dan -1 graad celsius bereiken. Het lichaam heeft niets aan dode cellen, hierdoor gaat het lichaam de cellen afvoeren.

Waarvoor is cryolipolyse bedoeld?
Cryolipolyse is een behandeling die bedoeld is voor het verminderen van lokale vetophopingen. Denk hierbij aan de lovehandles, het “zwembandje”op de buik, de binnenkant van de benen, zadeltassen enz. Deze gebieden zijn voor sommige mensen lastig te verminderen. Cryolipolyse kan hierbij een uitkomst bieden.

Waarom Cryolipolyse?
Wanneer we willen afvallen, doen we dat door middel van “diëten” en/of sporten. Hiermee verkleinen we de inhoud van onze vetcellen. Echter blijven de lege vetcellen wel zitten. Dit betekent dat er nog steeds ophopingen van deze cellen kunnen zitten. Daarnaast kunnen deze cellen zich ook heel makkelijk weer vullen. Hierdoor zien we bij veel mensen op specifieke plekken vetophopingen ontstaan. Cryolipolyse is een techniek waarbij de vetcellen in zijn geheel worden afgevoerd. Door het verminderen van het aantal vetcellen, kunnen vetophopingen dus verminderd worden en daarbij is de kans dat een ophoping weer terug komt erg klein.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
24 jaar ervaring
Contact opnemen

Cryolipolyse bij Salon SanaDerm
Bij SanaDerm in Hoorn werken wij met de Z-lipo van Zimmer-Aesthetics. Dit apparaat heeft ten opzichte van andere apparaten die op de markt zijn een aantal voordelen. Ons apparaat koelt tot -10 graden binnen 1 minuut. Ten opzichte van apparaten die minder koud worden, betekent dit dat er binnen 1 behandeling een grotere laag gekoeld kan worden. Het snelle koelen van het systeem heeft 2 grote voordelen. Ten eerste is de netto behandeltijd langer dan die van apparaten waarbij het systeem 10 tot 15 min nodig heeft om te koelen. Een langere behandeltijd betekent een grote laag vetcellen die behandeld wordt. Daarnaast verkleint de snelle afkoeltijd de kans op PAH (Paradoxal adipose hyperplasia).

Dit (niet veel voorkomende) risico van de behandeling betekent dat als reactie op het afkoelen van de huid het lichaam juist vetcellen gaat aanmaken ter bescherming. Hoewel deze reactie niet veel voorkomt is het toch goed om de kans hierop zo klein mogelijk te hebben. Doordat de Z-Lipo binnen enkele minuten toch op de juiste koeltemperatuur komt, krijgt het lichaam geen kans om in deze ‘beschermingsmodus’ te komen. Op deze manier wordt de kans op PAH verkleind.

Nabehandeling
Om het meeste uit de behandeling te halen adviseren wij een aantal onderdelen als nabehandeling:

Endermologie
Endermologie is een mechanische bindweefselmassage voor het lichaam. De behandeling wordt onder andere ingezet tegen cellulite en huidverslapping. Daarnaast zorgt endermologie voor een goede doorbloeding en een goede afvoer door het lymfevatenstelsel. Dit laatste is na de  cryolipolyse erg prettig. Het zorgt ervoor dat de vetcellen worden losgemaakt en goed afgevoerd. Op die manier wordt het behandelresultaat verhoogd en versneld. Wij adviseren om tenminste 4 behandelingen te doen na de cryolipolyse met een tussenpose van 1 week. Klik hier voor meer informatie over Endermologie

Liquid Life (voedingssupplement)

De Liquid Life Boost is een vloeibaar supplementation. Er zijn natuurlijk veel voedingssupplementen op de markt. De Liquid Life Boost is gemaakt om de collageenproductie van de huid te vermeerderen. Het is gemaakt om de huid een boost te geven en verbetert dus de kwaliteit van de huid, haar en nagels, maar ook helpt het bij stijve spieren en gewrichten. In de Liquid Life zitten veel B-vitamines. B-vitamines zijn nodig bij bijna elk proces in ons lichaam. Zo helpt het bij het verbrandingsproces. Dit is natuurlijk ook van belang wanneer we onze vetcellen willen verminderen.

Liquid Life
45
10 drinkable doses 25ML

pHformula Body Contouring Gel

De contouring gel van pHformula bevat actieve plantaardige ingrediënten die sterke vetafbrekende en verstrakkende eigenschappen hebben. Dit past natuurlijk perfect bij het doel wat we willen behalen bij cryolipolyse. De gel bevat onder andere Methyl Salicylate. Deze heeft een verwarmende eigenschap die ervoor zorgt dat ons metabolisme wordt geactiveerd en overtollig vocht wordt afgevoerd. Daarnaast bevat de gel onder andere nog guarana, groene koffieboon extract, algenextract en paardenstaart extract. Al deze ingrediënten zijn zeer hoog geconcentreerd en doen echt iets voor het lichaam en de huid.

pHformula Body Contouring Gel
45
200ML

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.