Vet bevriezen

Men is altijd op zoek naar nieuwe manieren om overtollig vet op een snelle, pijnloze en aangename manier af te laten vloeien. Naast het altijd gezonde en bewuste afslanken, zijn er methodes op het gebied van schoonheid, welke kunnen helpen met het verliezen van dit vervelende overtollige buikvet. Hier komt een nog relatief nieuwe techniek om de hoek, welke Cryotherapie heet.

Wat is Cryotherapie ofwel vet bevriezen

In de volksmond heet het simpelweg vet bevriezen en dit wordt gedaan door lokaal extreme kou op vetophopingen te richten. Deze koude bevriest vetcellen, waardoor deze afsterven en afgevoerd worden door het lichaam, zoals alle dode cellen het lichaam verlaten. De meeste resultaten worden na een maand of 2 tot 4 zichtbaar.
Het is geschikt voor heren en dames die lokale vetten willen laten verwijderen, maar niet geschikt voor snel afvallen of mensen die leiden aan obesitas, maar zeer geschikt voor mensen die recentelijk veel gewicht hebben verloren en nog hulp nodig hebben met een aantal plekken op het lichaam. Niet alleen is het een effectieve manier om vet te verliezen, maar ook is vet bevriezen een wetenschappelijk onderbouwde methode.

Vet bevriezen

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Het resultaat van vet bevriezen

Er wordt gestuurd naar een vetverlies van tussen de 25 en 30%, en is een permanente ververmindering. Een behandeling bestaat uit twee bezoeken en voor meer resultaat kan na een intakegesprek gekeken worden of het verantwoord is nog eens lokaal te richten. Vet bevriezen is een blijvend resultaat en duur per behandeling 45-60 minuten.
Voelt u er iets van en hoe werkt vet bevriezen?

Vet bevriezen is een compleet ongevoelige behandeling en omdat er geen ingrepen van toepassing zijn, is er ook geen herstel nodig. Wat u ook deed voor de behandeling, u kunt gewoon doorgaan met waar u mee bezig bent, als u weer terug bent. Omdat er met extreme kou gewerkt wordt, kan de huid wat rood zijn, blauwe plekken vertonen en lichte gevoelloosheid (door de kou) zijn ontstaan. Deze gaan vanzelf weer weg.

Nadat we zeker zijn van de mogelijkheden, pakken we de speciale applicator en plaatsen deze op de plekken waar we het vet willen verwijderen. Hierdoor zullen de vetcellen verdwijnen en de vetlaag geleidelijk aan verdwijnen. De omliggende huid en weefsel blijft onbeschadigd.

Contact opnemen

Mogen we bij iedereen vet bevriezen?

Het antwoord hierop is nee. Bepaalde aandoeningen en lichamelijke problemen, kunnen voor obstructie in het proces zorgen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Leverproblemen;
 • Ernstig bevriezingsletsel;
 • Diabetes;
 • Obesitas;
 • Cryoglobuline;
 • Hypoproeinimia.

Doormiddel van een intakegesprek, een BMI test en een vragenlijst, komen we erachter of de behandeling plaats kan vinden.

Voordelen van ver bevriezen?

Als er geen voordelen waren, zou u het niet doen en er zijn een aantal goede redenen waarom deze manier van vet verwijdering een optimale behandeling kan zijn.

 • Als eerste heeft u geen enkele verdoving of narcose nodig. Mensen met naaldangst geven ook aan dat deze ingreep dan ook meer dan perfect is.
 • Omdat het van binnenuit bevroren wordt, is er aan de buitenkant geen enkel littekenweefsel te zien en zal na verloop van tijd ook niet verschijnen.
 • Het vet bevriezen, bouwt het vet geleidelijk aan af, dus u ziet een mooie overgang naar omliggend en onbehandeld weefsel.
  Omdat er geen wonden worden gemaakt, zal er ook geen sprake zijn van bloedverlies.
 • Er is geen enkel herstel of revalidatie nodig, omdat het alleen om het doden van de vetcellen gaat, zonder chirurgische ingreep.

Wilt u ook verantwoord vet bevriezen en afslanken?

Dat kan! Maak via het telefoonnummer of het contact een afspraak voor een intakegesprek. Vanuit daar kunnen we tot de conclusie komen dat het een verantwoorde stap is, of dat het afgeraden wordt.
Heeft u vragen of twijfels over het proces of behandeling? Kom dan ook via bovenstaande mogelijkheden met ons in contact en alle we geven alle antwoorden op de vragen of twijfels die u heeft.

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.