lymfoedeemtherapie Purmerend

lymfoedeemtherapie Purmerend

Een heel lang woord met een heel serieus tintje als er niet iets aan gedaan wordt. Meestal, verrassend genoeg, krijg je het sneller na een operationele ingreep en is makkelijk te verhelpen als u er snel bij bent, maar kan vervelend en chronisch worden als u dit niet doet.

lymfoedeemtherapie Purmerend

Wat is een Lymfoedeem?

Na een bijvoorbeeld borstoperatie met okselklier verwijdering, kan er een lymfoedeem komen. We zien geregeld dat een lymfoedeem begint als er een verstoring in het evenwicht is tussen de aan en afvoer van vocht, wat leidt tot een ophoping van dit vocht, samen met eiwitten. Deze twee “ingrediënten” vormen het oedeem.
Er is een verhoogde kans op lymfoedeem als er na de operatie radio en/of chemotherapie ondergaan wordt. Meestal zijn de eerste klachten pijn, vermoeidheid, zwaar gevoel, geen zin in beweging en op diverse plekken zwelling. Dit allemaal merkt men in het dagelijks normaal functioneren.

Contact opnemen

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Wat doet lymfoedeemtherapie Purmerend?

Deze therapie hoeft niet altijd een genezende therapie te zijn. Een lymfoedeemtherapie is veelal het tegenhouden van verder groeien en uitbreiden en niet het totaal stoppen van het gegeven. Dit is namelijk niet mogelijk. Heeft u eenmaal de “aandoening”, zal deze voor altijd bij u blijven.
Lymfoedeemtherapie Purmerend zorgt ervoor dat het leven met lymfoedeem een stuk dragelijker en minder vervelend wordt, wat voor velen al een hele opluchting kan zijn, daar het niet altijd even gevoelloos is. Natuurlijk hangt dit wel helemaal af waar het lymfoedeem zijn oorsprong heeft.

De effecten van behandeling met lymfoedeemtherapie Purmerend

Zoals hierboven al gezegd, is het geheel genezen van een dergelijke “aandoening” vrijwel niet mogelijk. We kunnen de symptomen van een lymfoedeem alleen minder maken en dat kan voor velen al een heel grote oplossing zijn om het leven weer wat aangenamer te maken.
De behandelingen hebben als resultaat dat er pijnvermindering, spanningsafname ronde de plaats van het lymfoedeem, een verbetering in het dagelijks functioneren en de belangrijkste nog, de afname van de kans op infectie elders in het lichaam.

Contact opnemen

Verschillende varianten van Lymfoedeemtherapie Purmerend

Er zijn een aantal verschillende soorten behandelingen voor waarvoor de patiënt binnenkomt. De makkelijkst inzetbare is altijd het geven van voorlichting of advies. Dit kan al heel wat schelen en geeft ons een goed idee of we meer kunnen betekenen voor de patiënt.
De verschillende behandelingen die we in de praktijk hanteren zijn:

  • Manuele lymfdrainage – dit is een massagetechniek, welke gericht is op het afvoeren van vocht, waardoor de functie van de niet aangetaste vaten of klieren beter zullen gaan werken.
  • Compressietherapie – bandages worden aangebracht om de afname in omvang van het lymfoedeem zo veel mogelijk te stoppen. Zodra er een groot gedeelte van het vocht is afgevoerd, zal er een therapeutische elastische kous aangebracht worden.
  • Ademhalingsoefeningen – dit zijn specifieke oefeningen die uw ademhaling verbeteren en meer vocht af gaan voeren.

We kennen nog meer technieken om uw leven aangenamer te maken met een lymfoedeem, maar dit zijn de meest voorkomende.
Welke variant het ook is waar men na een adviesgesprek op uit komt, het zal altijd een positieve werking hebben op het dagelijks functioneren en leven van de patiënt.

Wij kunnen u helpen!

Als u het idee heeft dat het ongemakkelijker wordt door wellicht een lymfoedeem, aarzel dan niet om in contact te komen met lymfoedeemtherapie Purmerend, welke te vinden in in onze praktijk Sanaderm.
We hebben 21 jaar ervaring, zijn gecertificeerd op meerdere behandelingsvormen en kunnen door middel van advies al meer doen dan wat u wellicht verwacht. Neem dan ook contact op met lymfoedeemtherapie Purmerend, via het contactformulier of whatsapp op de website.

lymfoedeemtherapie Purmerend

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.