Cosmetische geneeskunde erkend specialisme!

Per 1 juli 2019 is de titel cosmetisch arts KNMG een beschermde titel geworden. Alleen artsen, die voldoen aal de eisen die zijn vastgelegd door de Registratie Commissie Geneeskundig Specialisten mogen de titel cosmetisch arts KNMG voeren. Op dit moment zijn er in Nederland een beperkt aantal artsen die aan deze eis voldoen en die in het kader van een overgangsregeling daarvoor in aanmerking zijn gekomen. Artsen die daar niet aan voldoen zullen na hun studie geneeskunde de 2 jarige full-time specialisatie dienen te volgen, alvorens zij zich cosmetisch arts KNMG mogen noemen.

Zo is het nu voor de cliënt duidelijk bij welke arts ze moeten zijn voor een cosmetische behandeling; het gaat niet alleen om de bevoegdheid, maar met name om de bekwaamheid, die middels opleiding en ervaring is verworven.

Het vakgebied van de cosmetisch arts richt zich met name op behandelingen met als doel het verouderingsproces positief te beïnvloeden ( positieve aging) en op het verfraaien van het uiterlijk ( beautification) met een gezondheid kundig doel.

Letterlijk en figuurlijk beter in je vel zitten ( weg met het vermoeide of minder blije uiterlijk) kan o.a. worden bereikt middels fillers en botuline toxine, laser en aanverwante apparatuur, ooglidcorrecties en het verwijderen van vetweefsel. “Less is more” is daarbij een goed uitgangspunt, zodat een natuurlijke en vitale uitstraling wordt bereikt.

Nederlandse vereniging voor Cosmetische Geneeskunde
Dokter Paul Wijffels behoort tot een van de eerste gecertificeerde cosmetisch artsen met het KNMG profiel. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van de cosmetische geneeskunde, is oud bestuurlid van de Nederlandse vereniging voor Cosmetische Geneeskunde ( NVCG), lid van de Visitatie Registratie Commissie van de NVCG en docent aan het Allergan Medical Institute . ( zie ook www.santeconsult.nl)

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.   Openingstijden:
  • Maandag 09:00 - 17:00
  • Dinsdag 09:00 - 21:00
  • Woensdag 09:00 - 17:00
  • Donderdag 09:00 - 21:00
  • Vrijdag 09:00 - 17:00
  • Zaterdag gesloten
  • Zondag gesloten
  Adres:
  • Geldelozeweg 31
  • 1625 NW Hoorn