Microneedling Purmerend

Microneedling Purmerend

Een van de behandelingen die we bij Sanaderm doen, is microneedling. We gaan in dit artikel uitleggen wat het is, wat het voor voordelen heeft en waarom wij de beste keuze zijn als u microneedling behandeling in Puremerend wilt laten uitvoeren.

Wat is Microneedling

Het is een behandeling, welke de huid’s natuurlijke productie van elastine en collageen bevordert, opzet of zelfs verbetert. Deze twee grondstoffen, verbeteren de huid, waardoor deze minder gaat schilferen of rimpels vertonen. Microneedling Purmerend zorgt ervoor dat dit proces opgestart wordt door een aantal behandelingen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Microneedling klinkt enger dan dat het daadwerkelijk is, maar er zit wel waarheid in de term. Er worden wel degelijk naalden gebruikt, maar deze zijn vooraf ingesteld dat deze de huid niet doorboren, maar alleen “puntjes in de huid zetten, welke de collageen en elastine gaan verbeteren.
Een dergelijk apparaat waar we dit mee doen, heet een dermapen, welke speciaal voor dit proces is ontworpen. Deze pen zorgt ervoor dat, hoe vreemd de vergelijking ook is, net als in een grasveld, er kleine gaatjes gemaakt worden, die de gezondheid van de huid gaan verbeteren.

Microneedling Purmerend

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Is er een reactie van de behandeling van Microneedling Purmerend?

Microneedling heeft tijd nodig. Na de behandelingen (er kunnen er meerdere nodig zijn), kan de huid rood of ietwat gezwollen aanvoelen. Men steekt toch behoorlijk wat naaldjes per behandeling in de huid, dus dit is niks meer dan een zeer logisch resultaat.
De reden dat we een aantal behandelingen willen doen in plaats van een grote, is dat het de gezondheid en het heelproces van de huid vele malen versneld en verbeterd.

De voordelen van microneedling Purmerend

U wilt het natuurlijk niet voor niks doen, dus wat zijn de voordelen van een dergelijke behandeling?

  • De kleur van de huid zal door het collageen egaler zijn, dus minder vlekjes. Een dergelijke behandeling als deze kan dus ook bevorderend zijn voor het verminderen of ophelderen van pigmentvlekken.
  • Couperose en rocacea wordt minder
  • Littekens of acnelittekens kunnen verminderd worden door ook daar de huid te laten helen.
  • Striae op bepaalde plekken van het lichaam verminderen.
  • Rimpels minder diep maken, waardoor deze minder zichtbaar zijn.

Is de behandeling van microneedling Purmerend permanent?

Bij de ene persoon zal het meer effect hebben dan de andere persoon, afhankelijk van de verzorging van de huid. Een goed verzorgde huid zal meer baat hebben bij een microneedling behandeling als deze gericht is op het “helen” van de huid. Is de huid echt toe aan een goede verzorging, zal deze eerder baat hebben bij een goede voeding die microneedling Purmerend op gaat leveren. In welk effect dan ook, eenmaal het collageen en elastine gehalte geactiveerd, zal deze blijven werken en dat is inderdaad zichtbaar bij bijvoorbeeld littekens of rimpelvoorkomen als gevolg van ouder worden. Wat men kan doen is terugkomen voor een herhaal afspraak, om de aanmaak van collageen en elastine een zogenaamde booster te geven.

Ook geïnteresseerd in een afspraak om er jonger, frisser en vitaler uit te zien?

Maak dan een afspraak in onze kliniek voor Microneedling in Purmerend. Mocht u nog vragen over de behandeling hebben of bent u niet helemaal zeker of dit de juiste behandeling is voor uw huid en de eigenschappen, staan we u graag te woord om de juiste dermatologische oplossing te kunnen bieden voor wat uw huid vraagt. Kom in contact met ons via ons contact formulier of bel voor een afspraak via het nummer op onze website. We zien uw nieuwsgierigheid graag tegemoet!

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.