Acne-therapie Purmerend

Verminder slechte huid met Acne-therapie Purmerend

Een van de meest vervelend uitziende aandoeningen die de huid kan ervaren, maar ook een van de makkelijkst te behandelen voor het grootste gedeelte. Acne wordt veelal gekoppeld met jeugdpuistjes, maar het is veel meer dan alleen dat en kan bij sommige gevallen een chronische achtergrond hebben. We vertellen graag wat de verschillen zijn en waar acne-therapie Purmerend mee kan helpen.

Wat is Acne?

In de volksmond heten deze “dingetjes” puistjes. Ze zitten over het hele lichaam en geven de drager relatief ongemak, doordat het eigelijk kleine ontstekingen in de huid zijn, welke vervelend kunnen aanvoelen bij de daadwerkelijke ontsteking.
Jongeren tussen de 12 en 20 jaar hebben het vaakst verschijnselen van acne, doordat de pubertijd inzet en daardoor het lichaam van slag kan raken. Het lichaam creëert afvalstoffen die de huid niet even snel kan verwerken als dat deze aangemaakt kunnen worden en vormen ontstekingen in de vorm van puistjes, rode bultjes en mee-eters.
Het hoeft niet altijd te komen met puistjes of ontstekingen, maar bij acne-therapie Purmerend, zien we ook regelmatig volwassenen met een flink onzuivere huid.

Acne-therapie Purmerend

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Wat zijn voorkomende varianten die we bij acne-therapie Purmerend tegenkomen?

De “gewone” jeugdpuistjes heten Acne Vulgaris en deze kan op verschillende leeftijden ontstaan. Deze puistjes worden veelal gevonden bij de jeugd door schommelingen in de hormonen, welke als oorsprong de pubertijd hebben.
Zelfs pasgeboren baby’s kunne last hebben van Acne, welke baby-acne wordt genoemd. De meeste gevallen verdwijnen heel snel en is een direct gevolg van de hormonen die de vrije loop krijgen na de geboorte. Acne Ectopia heeft als hoofdklacht dat de haarzakjes in de liezen en oksels chronisch ontstoken zijn en ontstaat in het geregeld in de pubertijd. Het komt het vaakst voor met bij mensen die roken en overgewicht hebben. Een kenmerk van deze variant is diepe mee-eters en littekenvorming, sneller dan bij de “gewone” varianten.

Contact opnemen

Behandeling bij Acne-therapie Purmerend

Natuurlijk gaat het in de meeste gevallen – met uitzondering van de chronische varianten – vanzelf weer over als de huid meer rust krijgt door diverse omstandigheden als bijvoorbeeld volwassen worden. Het proces om daardoorheen te komen is niet altijd even aangenaam (mede doordat in sommige gevallen de buitenwereld niet altijd even sociaal is) en is een behandeling een goede oplossing om de huid zo rustig mogelijk te maken.
De meeste gevallen van acne zijn mensen met een verhoogde talgproductie of mensen met een verdikte dode huidcellen laag. Beide heeft als resultaat dat de talgproductie verhoogd wordt, waardoor en soms ontstekingen komen.
Het team van acne-therapie Purmerend kan de huid rustgeven door deze goed te reinigen en vervolgens vochtig te houden. Bij het voorbeeld van dode huidcellen, is het schoonmaken en houden een belangrijke factor. Het komt vaak voor dat de huid na een reiniging uitdroogt, dus daar is het ook van groot belang om deze gehydrateerd te houden. Dit is een proces waar we in kunnen helpen in zowel het verstrekken van advies als de behandeling zelf.

Geïnteresseerd in advies of een behandeling door acne-therapie Purmerend?

Onze experts in huidverbetering staan paraat om u de beste informatie/ adviezen te kunnen verstrekken omtrent een behandeling of persoonlijke huidverzorging om de acne zoveel mogelijk te stoppen van verspreiding of het zoveel mogelijk voorkomen van.
Kom met ons in contact via de website of op het op de site staande telefoonnummer om een afspraak voor een behandeling of gesprek in te plannen. Tevens is een dergelijke acne-behandeling gedeeltelijk gedekt door de verzekering. Ook hier kunnen we voor u een voorbereidend gesprek over inplannen. Acne-therapie Purmerend zorgt voor die stralende en gezonde huid waar u zo naar verlangt!

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.