Acne behandelen Hoorn

acne?
Acne laten behandelen in Hoorn is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door rode bultjes, ontstekingen, puistjes en mee-eters. Acne komt vaak voor bij jongeren tussen de 12 en 20 jaar, maar ook volwassenen kunnen last hebben van acne. Acne kan in veel verschillende vormen en gradaties voorkomen. Bij acne denken veel mensen aan een gezicht wat onder de puistjes zit. Echter kan een ‘onzuivere’ huid ook als acne huid worden gekenmerkt. Er zijn verschillende vormen van acne:

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandelingen
21 jaar ervaring
Contact opnemen

Acne Vulgaris
Met acne vulgaris worden de ‘gewone’ jeugdpuistjes bedoeld. Acne vulgaris kan op verschillende leeftijden ontstaan. Hoe gek het ook klinkt, maar volwassenen kunnen ook acne vulgaris ontwikkelen. In de meeste gevallen ontstaat acne vulgaris door schommelingen in de hormoonhuishouding. Wanneer men in de pubertijd komt zijn er veel veranderingen in de hormoonhuishouding. Hier kan onder andere de talgproductie in de huid worden verhoogd en kunnen de poriën verstoppen en ontsteken waardoor puistjes ontstaan. Acne vulgaris is de meest voorkomende vorm van acne.

Acne Conglobata
Bij acne conglobata zijn de talgklieren in het lichaam zeer heftig ontstoken. Acne conglobata komt voornamelijk voor op de rug, schouders en borst. Dit leidt tot pijnlijke rode bulten (infiltraten) en holtes die zich vullen met pus (abcessen). Met name jonge mannen kunnen deze vorm van acne ontwikkelen, dit kan zelfs na het 20e levensjaar nog doorgaan. Vaak blijven bij deze vorm van acnelittekens achter. Ook aan deze littekens is iets te doen. Klik hier 

Acne Fulminans
Deze heftige vorm van acne komt slechts zelden voor. Acne Fulminans begint met symptomen die lijken op acne conglobata en begint zeer plotseling. De patiënt kan erg ziek worden van deze vorm van acne en dit kan gewichtsverlies en spier- en gewrichtspijn tot gevolg hebben.

Acne Infantum
Deze vorm van acne wordt ook wel baby-acne genoemd. Deze vorm van acne valt eigenlijk een beetje buiten de acne groep. Het komt vrij vaak voor dat pasgeboren baby’s onder invloed van hormonen kleine puistjes op het gezicht krijgen. In de meeste gevallen is dit heel mild en verdwijnen de puistjes vanzelf.

Acne Ectopica (Hydradenitis Suppurativa)
Bij deze vorm van acne zijn de haarzakjes chronisch ontstoken. Hierdoor komt dit vaak voor in de liezen en in de oksels. Meestal ontstaat deze vorm van acne pas na de pubertijd. Deze vorm van acne komt meer voor bij rokers en mensen met overgewicht. Vaak kenmerkt dit zich ook nog door grote diepe mee-eters en snelle littekenvorming. Ook aan deze littekens is iets te doen. Klik hier 

Contact opnemen

Wat kan er aan worden gedaan?
Belangrijk bij acne is om de huid weer in balans te krijgen. Mensen met acne hebben meestal last van een verhoogde talgproductie. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de talgproductie weer in balans raakt. Dit betekent dat de huid goed gereinigd moet worden, maar dat deze niet mag uitdrogen. Wanneer de huid uitdroogt wil het lichaam namelijk de talgproductie verhogen en niet verlagen, hydratatie van de huid is om deze reden dan ook erg belangrijk.

Daarnaast hebben veel mensen met acne een verdikte dode huidcellen laag. Dit komt omdat de huidcellen langer worden vastgehouden. Dit kan wel 5 tot 10x zoveel zijn dan bij mensen zonder acne. Hierdoor kan er veel talg ophopen onder de huid, wat talgbultjes kan veroorzaken. Hierdoor is het dus ook belangrijk om de dode huidcellen laag te verminderen. Het laatste kenmerk bij acne is de zogeheten propioni bacterie. Deze bacterie kan ontstekingen in de talgklier veroorzaken. Het helpt om producten te gebruiken om deze bacterie te doden.

Vergoeding
Acne-therapie kan (deels) worden vergoed door de verzekering. Acne-therapie boven de 18 jaar komt altijd uit de aanvullende verzekering

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.