Chronische Roodheid, Couperose & Rosacea.

Chronische Roodheid
Een rode huid kan veel verschillende oorzaken hebben. Roodheid van de huid kan van tijdelijke aard zijn na bijvoorbeeld een intensieve inspanning te hebben geleverd, een irritatie van de huid of verbranding.

Hoewel de ene persoon sneller rood wordt dan de ander, kan bij sommigen deze roodheid ook al ontstaan zonder grote inspanning of is de roodheid gewoon constant aanwezig. Dit is met name zichtbaar op neus en op de wangen. In dit geval kan er gesproken worden van chronische roodheid.

Chronische Roodheid kan verschillende oorzaken hebben. Vaak wordt er gedacht dat men gewoon een gevoelige huid heeft. Hoewel hier een kern van waarheid in zit, is dit niet meestal niet hoofdzakelijk het probleem. Bij Chronische Roodheid is er vaak sprake van een verstoorde huidbarrière. Hierdoor kunnen er snel reacties ontstaan met stoffen van buitenaf. Dit kan zorgen voor een ontstekingsreactie die vervolgens roodheid veroorzaakt. Ook een tekort aan vitamine A kan zorgen voor een rode huid.

Couperose
Couperose is een vorm van roodheid waarbij er veel vaatjes in de huid zichtbaar zijn. Het verschil tussen chronische roodheid en couperose is dan ook dat het bij chronische roodheid overwegend een diffuse roodheid in de huid zichtbaar is, terwijl bij couperose de vaatjes meer op de voorgrond liggen. Beide vormen van roodheid kunnen overigens kenmerken van de ander hebben. Bij couperose is er sprake van zichtbare al dan niet gesproken haarvaatjes, met name op de wangen en de neus. Dit ontstaat doordat deze vaatjes zwakke vaatwanden hebben en snel kapot gaan. Ook kan de huid verdund zijn waardoor deze vaatjes meer opvallen.

Rosacea
Rosacea wordt ook vaak onder een vorm van acne gezet. Dit komt omdat bij deze vorm van roodheid ook vaak ontstekingen voorkomen. Meestal zitten er bij rosacea op de wangen en/of neus enkele pustels. Rosacea kenmerkt zich ook door diffuse roodheid van met name de neus en/of wangen. Vaak zijn er ook haarvaatjes te zien in de huid. Rosacea is een chronische aandoening, die niet besmettelijk is. Rosacea komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen en ontstaat vaak tussen het 30e en 50e levensjaar. De oorzaak van rosacea is tot op heden onbekend, er zijn verschillende theorieën.

Experts in huidverbetering

Gecertificeerde huidtherapeut
Pigment specialist van Hoorn
Gespecialiseerd in cellulite behandeling
20 jaar ervaring
Contact opnemen

Wat kan er aan worden gedaan?
Wij proberen zoveel mogelijk de huid te herstellen. De producten van pHformula hebben een speciale lijn tegen Chronisch Roodheid gemaakt. Deze lijn kan zowel bij Chronische Roodheid als Rosacea achtige klachten worden ingezet. Door middel van zuren en een werkstoffen wordt er diep in de huid gewerkt aan huidherstel en cel vernieuwing. Hierdoor wordt de huid sterker en zal de roodheid in het gezicht verminderen.

Vergoeding
Chronische Roodheid, Couperose en Rosacea kan (deels) worden vergoed door de verzekering. Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend intake gesprek bij onze huidtherapeute

Contact opnemen

Neem gerust contact met ons op voor al jouw vragen of vul het onderstaande contact formulier in.